Preventieve mondzorg

Gebitsreiniging

Niet verwijderde tandplak kan onder invloed van speeksel leiden tot de vorming van tandsteen. Aan tandsteen hecht zich weer makkelijk nieuwe plak, waardoor tandvlees sneller geïrriteerd en ontstoken kan raken. Door middel van een gebitsreiniging wordt plak, tandsteen en aanslag professioneel verwijderd.

Hoe wordt een gebitsreiniging uitgevoerd?
Wanneer een gebitsreiniging wordt uitgevoerd, wordt het tandsteen, plak en (eventuele) aanslag verwijderd. Dit gebeurt met ultrasone trillingen (tandsteen trilt d.m.v. hoogfrequente trillingen los), met behulp van handinstrumenten of met een combinatie van beide.

Vervolgens worden tanden en kiezen gepolijst met een borsteltje en polijstpasta. Dit verwijdert aanslag en maakt de tanden en kiezen super glad, wat ervoor zorgt dat er minder snel nieuwe tandsteen/plaque-ophoping vormt.

Sealen

Sealen gebeurt om de groeven van de kiezen te beschermen tegen het ontstaan van gaatjes.

Wanneer groeven en putjes in het glazuur van kiezen diep en smal zijn, is het erg moeilijk om ze schoon te maken. Door de groeven met een laagje af te dichten (sealen), kunnen de kiezen beter worden gepoetst en ontstaan er minder makkelijk gaatjes.

Meestal worden de kiezen vrij snel na het doorbreken geseald, omdat juist in die periode het makkelijkst gaatjes ontstaan.

Hoe wordt een sealing gemaakt?
Als eerst worden de kiezen gereinigd, zodat alle tandplak uit de groefjes is. Vervolgens wordt de kies met behulp van wattenrollen en speekselzuigers droog gelegd. Dit is nodig om de sealing goed te laten plakken. Hierna wordt een zure gel op de groeven aangebracht. Wanneer deze voldoende is ingewerkt, wordt deze weggespoeld en drooggeblazen. Nu wordt de sealing over de groeven aangebracht en belicht, waardoor de sealing meteen is uitgehard.

Contact Info

Al Dente

P.C. Hooftlaan 2
Eindhoven, 5611 NV

KvK: 17251906

+31 (0)40 253 36 83
receptie@aldente-tce.nl

Praktijkuren:

maandag t/m donderdag:
8:00 - 17:00 uur

vrijdag:
8:00 - 16:00 uur

(lunchpauze: 12:15 - 13:00 uur)